Offline damtoernooien

Dammen is een populaire denksport die door vele mensen wordt uitgeoefend. Er zijn dan ook vele topdammers in de Nederland te vinden. En ook in het buitenland zijn er vele mensen die graag hun hoofd breken voor een potje dammen. Dat is dan ook de reden dat er vele dam wedstrijden worden georganiseerd zowel internationaal of nationaal waar iedereen zich voor kan inschrijven. Er zijn diverse categorieën binnen deze damwedstrijden te denken aan mannen, vrouwen, jeugd, landenteams en ook de sneldammen. Hieronder vind je en overzicht van alle damwedstrijden die offline plaatsen vinden.

De verschillende toernooien

  • Europees kampioenschap dammen. Dit kampioenschap wordt sinds het jaar 1965 gehouden. Het kampioenschap vindt niet elk jaar plaats maar onregelmatig.  Sinds 2000 worden er ook vrouwen wedstrijden gehouden in Europa. Het sneldammen is in 2005 toegevoegd aan het Europees kampioenschap en wordt gespeeld in twee dagen.
  • Nationaal kampioenschap. Het eerste Nederlandse kampioenschap dammen werd gehouden in 1902. De wedstrijden vond plaats in het café De Karseboom. Tot op vandaag worden er nog steeds jaarlijks nationale dammen wedstrijden georganiseerd in Nederland.
  • Rapiddammen. Elk jaar rond december worden in Nederland de rapiddammen wedstrijden gehouden. In het toernooi wordt er gespeeld met maximaal twintig minuten per partij. Per zet worden er maximaal 5 seconden geteld. Het is de bedoeling dat je snel nadenkt en handelt, alleen op deze manier kan jij het rapiddammen winnen.
  • Wereldkampioenschap dammen. De beste dammer van de wereld dat wordt jij als je het wereldkampioenschap dammen wint. Deze wedstrijd wordt elk jaar gehouden.
  • World Mind Sports games. Gedurende dit toernooi wordt er om diverse titels van denkspellen gestreden. De denkspellen die hier gespeeld worden zijn schaken, xiangqi, go en dammen.

Wordt een echte winnaar

Ben jij een echte dammer en win jij vaak van je tegenspelers? Doe dan eens mee aan de wedstrijden en kijk of jij in de prijzen valt. Mocht je echt goed zijn en vele wedstrijden winnen dan is voor jou de volgende stap het mee doen aan het Nederlands kampioenschap dammen.

Bekende dammers

Alle sporten hebben zo hun helden, zo heeft het voetbal Messi en het basketbal Lebron James. De damsport kent vele grootheden, er zijn zelfs grote damprofessionals van Nederlandse bodem.

Herman Hoogland

Herman Hoogland is een grote naam in het Nederlandse dammen. Hij werd in zijn damcarri&e

Lees meer...