Andere denkspelletjes

Het damspelletje is een denkspel waarbij de concentratie van groot belang is. Een damspel is niet het enigste denkspelletje dat er is. Er zijn er natuurlijk nog veel meer. Denk aan kaartspellen of backgammon. Weer anderen worden met steentjes gespeeld. Het aanbod denkspellen is ontzettend groot. Daarom hebben we een kleine greep aan denkspelletjes voor jou op een rijtje gezet.

Schaken

Vaak worden dammen en schaken onder een categorie gezien want ze hebben veel raakvlakken met elkaar. Het bord bestaat beide uit zwarte en witte vlakken en de speelstukken zijn ook zwart of wit. Alhoewel deze spellen dus uiterlijke overeenkomsten hebben verschilt het spel wel enorm in regels. Bij het schaken kun je geen stukken overslaan en ieder schaakstuk heeft zijn eigen functie. Sommige stukken moeten schuin gezet worden waarbij andere alleen maar een stapje naar voren mogen. Het doel van schaken is om de koning van de tegenpartij te veroveren, wanneer dat bijna gebeurt moet er schaakmat geroepen worden.

Spannend pokerspelletje of blackjack

Poker of blackjack zijn ontzettend spannende denkspelletjes waarbij veel op het spel kan staa. Je concentratie verliezen kan dus cruciaal zijn. Poker kun je in het casino vinden, maar ook online poker is ontzettend populair. Je bepaald zelf hoe groot de inzet wordt en dus ook hoe groot je winsten zullen gaan zijn. Hiervoor moet dan wel eerst het spelletje gewonnen worden. Bij blackjack moet het totaal aantal punten van de kaarten niet over de 21 gaan. Wanneer je precies 21 hebt of net hieronder zit dan heb je grote kans dat jij het spelletje gewonnen hebt. Bij het poker krijg je als speler 2 kaarten waarna er 3 kaarten open op tafel gelegd worden. Denk jij dat je met jou kaarten de hoogste score behaald, dan moet je mee blijven doen. Aan het einde van de ronde komt er een winnaar uit die zijn kaarten moet laten zien.

Schaken

Een andere leuke game die veel op dammen lijkt, is schaken. Schaken is een spel dat net iets meer skills en kennis vereist dan dammen. Dat komt omdat alle schaakstukken een eigen functie hebben, en bij elke functie horen bepaalde mogelijkheden. Zo mag de pion alleen maar recht naar voren bewegen, maar mag deze alleen maar

Lees meer...

Yahtzee spellen

Ben je geïnteresseerd in een leuk spelletje met dobbelstenen? Dan is Yahtzee de perfecte game voor jou. Dit spel is buitengewoon fenomenabel om met gezelschappen te spelen, maar ook online is er een mogelijkheid tot het spelen van yahtzee. Het spel gaat als volgt: iedere speler gooit met vijf dobbelstenen en

Lees meer...